Feedback
Del

Har du flere ulykkesforsikringer?

 

Du synes måske, at spørgsmålet er underligt, men de fleste kender kun deres almindelige ulykkesforsikring, som er tegnet sammen med alle de andre private forsikringer.

Men rigtig mange har også en ekstra ulykkesforsikring koblet sammen med deres pensionsordning. Nogle arbejdsgiver har tegnet en for medarbejderne, nogen har også en lille ulykkesforsikring via deres fagforening, og så er der også dem, som kan være dækket af nogle særlige forsikringer, som andre har tegnet.

Du kan lige så godt få det anmeldt alle steder, da du kan få udbetalt fra alle ulykkesforsikringerne samtidigt.

 

I første omgang, så skal du have overblik over, hvor du har mulighed for dækning.

 

Har du en ulykkesforsikring i din pensionsordning?

 

Lad os lige starte med at se på din pensionsordning. Log ind hos dit pensionsselskab og find din dækningsoversigt. Du kan her være heldig, at der som led i din pensionsordning også er tegnet en ulykkesforsikring, som du nu kan få glæde af. I den forbindelse tjek også lige din samlever/ ægtefælles pensionsordning – nogle gange tegner man eksempelvis sundhedsforsikringsdækning også for sin samlever/ ægtefælle.

 

Har din arbejdsgiver tegnet en kollektiv ulykkesforsikring?

 

Det vil ofte være som led i den pensionsordning, at du finder en ulykkesforsikring, men enkelte gange har arbejdsgiver herudover tegnet en kollektiv ulykkesforsikring, som du i en sådanne situation vil kunne få god glæde af. Dette vil din tillidsmand, som regel have styr på.

 

Måske du har en ulykkesforsikring via din fagforening

 

Der er også ret mange, som har tegnet en lille fritidsulykkesforsikring sammen med deres fagforeningsmedlemskab.

 

Førerulykkesforsikring og førerforsikring

 

Og sidst men ikke mindst, så er der de helt særlige ulykkesforsikringer, som kun finder anvendelse i særlige tilfælde. Det kan eksempelvis være førerulykkesforsikringen, som kun- -Spejdere gælder hvis man har været ude for en færdselsulykke og der ikke er en ansvarlig skadevolder.

 

Ulykkesforsikringer tegnet af til dækning af brugere, medlemmer, besøgende etc.

 

Men det kan eksempelvis også være situationen, at som kunde i en købmandsforretning er kommet til skade i forretningen, så har nogle købmandsforretninger tegnet en ulykkesforsikring på deres kunder – ja du læste rigtigt.  

 

Nogle idrætsforeninger har også tegnet en ”idrætsulykkesforsikring”, som dækker deres medlemmer i forbindelse med idrætsudøvelsen, herunder også under transport.  

 

Der kan således være tegnet ulykkesforsikringer mange overraskende steder. Der er ikke nogen nem måde at finde ud af om der er en ekstra forsikring som dækker dig, du kan være heldig, at kunne finde informationen på hjemmesiderne, mens du andre gange må spørge dig frem – og vær nu forberedt på, at det ikke just er standard spørgsmålet til træneren i idrætsforeningen. Svaret kan meget vel være, ”det har jeg aldrig hørt om”, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke findes en forsikring. Det kræver dog ofte, at man insisterer på at det undersøges via eksempelvis et opkald til forsikringsselskabet. Du kan selvfølgelig også give en kopi af denne artikel, hvis det synes lettere.

 

Jeg har lige hurtigt søgt på nettet efter foreninger, som har dækket nogle/ alle deres medlemmer i visse situationer, og der er MANGE som har sikret deres medlemmer, brugere, besøgende e.lign.

 

Jeg fandt kollektive ulykkesforsikringer, der dækkede nogle jægere, spejdere, idrætsudøvere, medlemmer i andelsboligforeninger og du vil med lidt søgning garanteret kunne finde endnu flere.

 

Angående skoler, så har det ikke været tilladt for kommunerne siden 2012 at tegne kollektive ulykkesforsikringer, som dækker børnene i skole og institution. Der er dog nogle private skole og institutioner, som stadig har tegnet kollektive ulykkesforsikringer.

 

Kommunerne har dog stadig mulighed for at tegne ulykkesforsikringer, der dækker de borgere, som laver frivillige indsatser.