Feedback
Del
SKADEGUIDEN
Hvad er historien bag?

Om advokaten Solveig Værum Nørgaard bag Skadeguiden

Skadeguiden er en anderledes løsning til brug for borgere i mødet med kommunen eller forsikringskunder, der er blevet syg eller ramt af en ulykke.

Skadeguiden er en ide, som jeg, Solveig Værum Nørgaard, har udviklet. 

Jeg har i mange år arbejdet som advokat med personskadesager, og er her gang på gang stødt på mennesker, som har et stort behov for hjælp - hjælp til at skabe overblik over sin situation, råd og vejledning, ikke mindst det videre forløb i erstatningssagen.

I mit arbejde som advokat, har jeg ofte oplevet, at sygdomsramte og skadelidte manglede et sted at få let adgang til alle de vejledninger og informationer, de havde brug for. Samtidig at kunne blive mødt lige ved hånden, når de havde brug for det, end at skulle afvente på aftalte tidspunkter. I erstatningssager kan man som sygdomsramt eller skadelidt sidde inde med rigtig mange spørgsmål til forløbet.

Hele ideen med Skadeguiden er at skabe en platform, der er tilpasset sygdomsramte og skadelidtes behov igennem hele deres forløb uanset, om det er ved kommunen eller med et forsikrings- eller pensionsselskab.

Man kan selvfølgelig hyre en advokat til at følge sagen og svare på spørgsmål, men det er måske indimellem også lige at skyde gråspurve med kanoner, for andre er det bare ikke en mulighed, da pengene kan være små. 

Det har altid ærgret mig meget, at der er så mange, der egentlig godt kunne bruge hjælp i deres skadeforløb og indsigten i sagens gangen - nogle blot til råd og vejledning, andre til lidt mere intensiv hjælp, hvor jeg samtidig bare sidder med i al fald rigtig megen af den juridiske viden, hvortil jeg kender rigtige mange eksempler og har en stak paradigmer klar til at rette til. 

Ofte sætter jeg også "bare" en pladespiller i gang, når forsikringskunder stiller det klassiske spørgsmål om forskellen på tabt arbejdsfortjeneste og erhvervsevnetab.
- en viden og erfaring jeg har fået i mit mange årige arbejde som advokat, som man som sygdomsramt eller skadelidt ikke har. 

 

Hvad er Skadeguiden?

Skadeguiden er en webplatform med hjælp til sygdomsramte og skadelidte, hvor det bliver muligt via en individuel visning - ja, du læste rigtigt - en visning, der er tilpasset dig og din situation. 
Du vil få et overblik over din situation på tværs af de forskellige aktører, hvor du samtidig vil blive guidet igennem, hvad der er relevant på hvilke tidspunkter i dit forløb. 

Det unikke på siden er, at der er fokus på, at du som sygdomsramt/skadelidt skal kunne hjælpe dig selv igennem forløbet. Du skal, med andre ord, "klædes" på til at kunne håndtere de situationer, der opstår undervejs. 

Kommunikationen på Skadeguiden er flerleddet, således at du kan vælge at høre videoer om emnet, læse tekster eller gøre begge dele. Derudover er der også illustrationer, udkast til breve etc., som du frit kan benytte dig af. 

Har du brug for specifikt viden, så er der også en stor vidensdatabase at søge i eller Live Chat, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig. 

 

Min vision

Dette er min vision om, at alle skal have mulighed for at få og adgang til kvalificeret rådgivning, der kommer til live. 

- Solveig Værum Nørgaard